Detaljer om indhold
I de forskellige workshops vekselvirkes der mellem teori, erfaringer og værktøjer. Grundlæggende vil alle disse elementer spille ind i opbygningen af jeres fundament for, hvordan I vil forme jeres ikke-monogame relation.
Modul 1: Etisk ikke-monogami – Introduktion til universet (20/3/2025 kl. 19.00)
Etisk ikke-monogami er et univers med mange mulige konstellationer. I denne session skal vi kortlægge de overordnede rammer. Hvorfor bliver mange tiltrukket af ikke-monogami? Hvad er det overhovedet det kan? Hvilke mulige relationer er der? Hvilke muligheder giver det? Hvilke udfordringer opstår typisk? På dette modul danner vi et sprog for universet – altså begreber som I kan tale ud fra, hvilket kan hjælpe de grundlæggende samtaler.
Modul 2: Opbyg det grundlæggende fundament (3/4/2025 kl. 19.00)
Løbende forhandlinger er en af de største faktorer i det etisk ikke-monogame. Det er vigtigt at lave aftaler i starten og blive ved med at genforhandle dem. Hvilke samtaler, overvejelser og aftaler er så vigtige for at danne et godt forhandlingsfundament? På dette modul gennemgår vi en række helt centrale punkter som er væsentlige for jeres aftaler. Det bliver vores udgangspunkt i en samtale om jeres opbygning af det gode fundament.
Rådgivningssamtale 1 (afholdes mellem 7/4-25/4-2025)
Rådgivningssamtalerne er jeres mulighed for at komme helt tæt på jeres konkrete udfordringer, tanker og behov og få sparring til at komme videre. I samtalerne inddrager vi elementer fra de foregående moduler og jeres efterfølgende arbejde.
Modul 3: Bæredygtig Kommunikation (8/5/2025 kl. 19.00)
Kommunikation er fundamentet i alle relationer – også i det åbne. Når der er harmoni og overskud glider kommunikationen nemmere, men når følelserne buldrer, kan den blive mere problematisk. Derfor skal kommunikation øves – igen og igen. På modulet tager vi hul på nogle af de måder kommunikation kan være bæredygtig på og medvirke til at skabe tillid og grundlæggende respekt mellem jer. Vi arbejder med helt konkrete værktøjer og teorier, som kan hjælpe jer i denne svære disciplin.
Modul 4: Svære snakke og jalousi (22/5/2025 kl. 19.00)
Vi bygger ovenpå kommunikation og taler om, hvordan vi håndterer og kommunikerer de svære følelser. Vi kommer konkret til at se på jalousi, og vi kommer til at udvikle en fælles værktøjskasse. Værktøjskassen kommer i brug, når vi arbejder med svære følelser – både i forhold til at håndtere følelserne, når de er der, og i forhold til at kunne være på forkant med følelserne.
Rådgivningssamtale 2 (afholdes mellem 26/5-6/6-2025)
Vi arbejder videre med jeres relation og indrager yderligere erfaring og tanker fra modulerne og jeres fortsatte arbejde.
Modul 5: Jeg’et i vi’et – det vigtige arbejde med sig selv (12/6/2025 kl. 19.00)
At være i det etisk ikke-monogame er en vekselvirkning mellem vi og jeg. I vi’et spejler jeg’et sig selv, får sat fokus på de ting, der er stærke og dem, der er udfordrende. Vi bliver til som individer ved at spejle os i de mennesker vi har tæt på. Det kan være en gave og kan gøre os til stærkere individer – hvis vi tør at se på, hvor vi som mennesker bør arbejde og udvikle os selv. Dette modul inddrager teorier og metoder, der hjælper til identificere og arbejde med egne mønstre. Desuden arbejder vi med hvad I enkeltvis har brug for – at tydeliggøre egne behov, turde at sige dem højt og sammen med jeres partnere kunne finde fælles løsninger på eventuelle forskellige behov.
Modul 6: Hvad så herfra? Om aftaler og mødet med verden udenfor (26/6/2025 kl. 19.00)
Vi afrunder forløbet med at blive konkrete og rammesætte de aftaler, I vil lave imellem jer. Vi slutter af med en plan for jeres næste skridt sammen så I trygt kan fortsætte jeres rejse i det åbne også når forløbet er slut. På det sidste modul arbejder vi desuden med, hvordan I ønsker at involvere jeres omgivelser i jeres nye univers. Hvordan fortæller I det til venner og familie? Hvordan ‘springer I ud’? Vil i overhovedet det? Og hvor meget skal der eventuelt siges? Vi runder af med at fejre jeres mod, og at I er i denne proces sammen.
Udfyld tilmeldingsblanket for direkte tilmelding eller skriv en mail for yderlige information.
Email: kontakt@forholdsvis.dk
Ved tilmelding accepterer du afbestillingsbetingelser og betalingsbetingelser.
Betalingsbetingelser: Betaling foregår via bankoverførsel efter tilmelding. Betalingen skal være modtaget senest 14 dage efter tilmelding og inden første modul.
Afbestillingsbetingelser: Ved afbud inden 14 dage før første modul refunderes det fulde beløb. Ved afbud efter 14 dage før første modul refunderes halvdelen. Når forløbet er igang refunderes ikke.